Video v.d maand Februari Video v.d maand Februari
Video v.d. maand februari 2008een schitterend nummer van Michael w.Smith

Lees de onderstaande biografie maar van Michael en u zult de video van de maand nog beter begrijpen,Michael Whitaker Smith draait al heel wat jaren mee binnen de gospelmuziek.
Michael is geboren in Kenova, West Virginia als zoon van een olie-raffinaderij-werker.
Op de leeftijd van tien jaar wordt hij een toegewijd Christen en speelt met een paar andere tieners uit de buurt in een band.
Na de high school raakt Michael verslaaft aan alcohol en drugs.
Ondertussen blijft hij songteksten schrijven, en in 1978 toont een bedrijf interesse in zijn songteksten.
In oktober 1979 krijgt Michael een geestelijke instorting door zijn verslaving.

In deze periode besluit hij opnieuw zijn leven aan Jezus te geven.
De volgende dag meldt hij zich aan bij de nieuwe Christelijke groep "Higher Ground" als keyboard-speler. In deze periode kickt hij ook af van zijn verslavingen.
Daarnaast schrijft hij teksten voor aritesten als Sandi Patti, Kathy Troccoli en Amy Grant. In 1982 tourt Michael als keyboard-speler mee met Amy Grant.
Het jaar daarop brengt hij zijn eerste album uit met de titel "The Michael W. Smith Project".
Zijn debuut-album levert hem een Grammy nominatie op voor "Best Gospel Performance".
Daarna volgen in rap tempo de albums elkaar op, waaronder "The Big Picture".
Op dit album komen voor het eerst harde gitaren en techno beats voor.

In 1991 lukt het Michael met het nummer "Place In This World" ook een seculiere hit te scoren.
Het nummer bereikt de zesde plaats in de Billboard Hot 100 chart en zelfs de eerste plaats in de Billboard Adult Comtemporary.
Andere hits volgden zoals "I Will Be Here For You", "Somebody Love Me" en "For You".
In 1995 begint Michael zich weer meer te richten op het maken van albums voor de "Christelijke markt".
Op 11 september brengt hij zijn eerste praise en worship album uit met de titel "Worship". Het album is opgenomen in een kerk met meer dan 10.000 bezoekers die mee mochten zingen op het album.
Dit album is zo'n succes dat een jaar later al het vervolg "Worship Again" verscheen. 2003 is voor Michael zijn 20-jarig jubileum en in het kader daarvan brengt Michael een verzamelalbum uit.
Dan komt er een einde aan het Michael Worship Smith-tijdperk en neemt hij in 2004 weer een volledig studioalbum op, pop dit keer.

Na een reeks pop albums besloot Michael W. Smith in de periode van de 'worship hype' het album 'Worship' uit te brengen, een verzameling van zijn favoriete aanbiddingliederen die hij als aanbiddingsleider in zijn kerk vaak zong. In Amerika, maar ook in Nederland betekende dit een enorme groei in belangstelling voor concerten en CD's van Michael W. Smith. Terwijl Smith in 1996 minder dan 2.000 bezoekers trok bij zijn concert samen met dc Talk in Den Haag werd het concert in 2003 in Gelredome een enorm succes, met 16.500 bezoekers. Ondertussen werd het succes van 'Worship', waarvan inmiddels bijna 50.000 exemplaren zijn verkocht, doorgezet met 'Worship Again'.

Na de worship albums moest Michael W. Smith balanceren tussen pop en worship in zijn nieuwe albums.
In 2004 kwam 'Healing Rain', gevolgd door 'Stand' in 2006.
Tussen deze albums in gaf Michael W. Smith in oktober 2005 opnieuw een concert in Nederland, met bijna 20.000 bezoekers.