Jeugd week 25 Jeugd week 25

Jeugd week 25


DE BIJBEL

Hoewel iedere religie zijn eigen heilige boek heeft, onderscheidt de Bijbel zich toch van al die andere boeken.
Het draagt de titel "Woord van God". Niet zomaar uit de lucht komen vallen, maar door God geademd, ingegoten in mensen toen Hij met Zijn gedachten en grote macht met hen communiceerde.

De Bijbel is geschreven over een periode van 1500 jaar, door ongeveer 40 verschillende schrijvers, op drie verschillende continenten.
Zij schreven een grote gevarieerdheid aan onderwerpen en toch laten alle individuele boeken van de Bijbel een samenhangend geheel zien.
Er is grote variëteit in de Bijbel, en tegelijkertijd openbaart het een verbazingwekkende eenheid.
Het presenteert een telkens terugkerende boodschap: Gods liefde voor de mens en de wonderbaarlijke einden die Hij ging om dat te demonstreren.

Wanneer je een willekeurige krant opslaat, dan zul je daarin niet het soort overeenkomst en harmonie vinden dat het kenmerk is van de Bijbelse boeken.
Een collectie van documenten die zo'n grote tijdsduur en afstand omspannen kunnen nooit dit kenmerk krijgen, tenzij het onder toezicht is van een Auteur die achter dit alles zit.
De eenheid van de Bijbel is het bewijs van het bestaan van God.
Een ander aspect is misschien wel een van de grootste bewijzen dat God bestaat en dat Hij tegen ons heeft gesproken in Zijn heilige boek: de vervulde profetieën.
De Bijbel bevat honderden details van gebeurtenissen in de geschiedenis die werden geschreven alvorens één van die gebeurtenissen had plaatsgevonden.
Alleen een soeverein God, die de toekomst weet en er voor kan zorgen dat het gebeurt, kan profetie schrijven die zo accuraat en -op den duur- altijd vervuld word.

Vervulde profetieën is nog maar één ding waarmee God laat zien dat Hij bestaat en dat Hij zich niet stilhoudt.
Hoe verklaren we anders de geschiedenis die van tevoren al geschreven is?


Zo dat is kort maar krachtig, over wat de Bijbel is en zo, kan hier wel 1000 of meer pagina's mee volschrijven,
want de bijbel is niet in een paar zinnen uit te leggen.

Heb je vragen over dit artikel stuur mij dan een email: