Jeugd week 15 Jeugd week 15

De komende weken gaan wij het hebben over zwangerschap:

 

Jeugd Week 15 deel 1

 

Hoe ver ben ik?

Hoeveel weken ben ik zwanger?

Om te weten hoe lang je al zwanger bent, moet je eerst nagaan wat de eerste dag van je laatste menstruatie was. Selecteer die datum hieronder in de kalender.

De eerste dag van je laatste menstruatie :

Kalender.

1e week

Je bent deze week net ongesteld geworden. Je bent nu nog niet vruchtbaar en kunt dus niet zwanger zijn. Wanneer je niet zwanger wilt worden, neem dan nu keuzes die gezond zijn voor jouw leven, relatie en toekomst. Wil je meer informatie over relaties en seksualiteit, of wil je gewoon eens praten over jouw relatie, bel of mail ons gerust.

2e week

Aan het eind van de week kun je je eisprong verwachten. In deze week kun je, wanneer je gemeenschap hebt gehad, zwanger raken omdat sperma een levensduur kan hebben van 4 – 5 dagen. Wanneer je niet zwanger wilt worden, neem dan nu keuzes die gezond zijn voor jouw leven, relatie en toekomst. Wil je meer informatie over relaties en seksualiteit, of wil je gewoon eens praten over jouw relatie, bel of mail ons gerust.

3e week

Omdat de duur van je zwangerschap door je arts of verloskundige berekend wordt vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie, begint dit overzicht met wat wordt beschouwd als de derde week in een zwangerschap van 40 weken, de week waarin de bevruchting plaatsvindt.

Na de ovulatie gaat een rijpe eicel door een van de eileiders in de richting van de baarmoeder. Bij de geslachtsgemeenschap is het één van de miljoenen zaadcellen gelukt de rijpe eicel in de eileider te bevruchten:

·             mijn celdeling begint al als ik naar de baarmoeder ga

·             deze cellen bevatten al de eigenschappen van mijn ontwikkeling, zoals de kleur van mijn haar en mijn ogen, mijn lengte en of ik een jongen of een meisje ben* Dit is een foto van een bevrucht eitje, 30 uur na de conceptie. De foto is uitvergroot. In werkelijkheid is het bevrucht eitje niet groter dan een speldenknop

4e week

Er zijn nu drie lagen cellen: de binnenste laag ontwikkelt zich tot mijn ademhaling- en spijsverteringsorganen; de middelste laag ontwikkelt zich tot mijn beenderen, spieren, bloedsomloop, nieren en mijn geslachtsorganen; vanuit de buitenste laag ontstaan mijn huid en mijn zenuwbanen.

volgende week gaan wij verder met dit onderwerp.

 

Zijn er vragen of heb je hulp nodig wij staan je graag bij in het geven van adressen van hulpverleners, stuur mij een email en je krijgt binnen 24 uur een bericht terug.

Tot volgende week.